"Petite mom in this big world"
ENTRY• Archive• LINKIES• Quotes

Filem Seram - Jengka
Monday, 10 April 2017 • 04:40 • 0 comments
بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum
Beberapa hari yg lepas sy & husband langgan channel BOO kat Astro. Saja langgan sebab mcm menarik ja, semua movie dlm channel tu blh dikatakan seram la. Seram ni ada banyak kategori. So seram+lawak mmg ada termasuk dlm channel tu. So decide utk tgk cerita yg betul2 seram. Every night, jam 10 mmg akan ada cerita yg agak seram.

Baca sinopsis cerita Jengka, based on true story. So semangat lg membuak utk tgk cerita ni. Husband pun siap beli snacks utk kudapan tgk movie. Seram mmg seram. Dah based on true story kan~ mind set mmg xda fake sbb movie ni keep changing to original recording & lakonan semula oleh pelakan tempatan. 

Susah nak yakinkan org utk percaya melainkan benda ni betul2 kita alami. Jin ni memang wujud dan ada disebut dlm Al Quran. Di bumi, ada penghuni lain selain manusia, haiwan dan tumbuhan. Bagi sy, mmg sy percaya sangat jin dan iblis ni. Tambahan lg ada pengalaman berkaitan pasal jin. Dalam cerita ni, banyak kejadian yg berlaku. Jangan buat bising dlm hutan, jgn ckp besar, kena kuatkan iman, kuatkan semangat. Sebab benda ni mmg akan senang lekat dgn org yg lemah semangat. 

Sinopsis Filem Jengka
Filem seram Jengka mengisahkan tentang Nina yang keguguran semasa melarikan diri di ladang kelapa sawit. Namun sesuatu terjadi apabila bayinya dikatakan masih hidup dan dilarikan oleh penunggu. Orang kampung berusaha membantu mencari Nina dan anaknya, namun perkara seram terjadi sepanjang pencarian mereka.









PASTFUTURE
Petite Mom

Hello! I'm NorSalihah. Petite mom to my fav daughter and having petite family in this big world. Having a bless marriage with my fav husband. This is my own blogskin coding. Gonna make another design for free.


Petite Family
Married to my love, Azizul Ghani. Mom to my dear daughter, Raudhatul Jannah