The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world.


Filem Seram - Jengka
Write by Mrs NorSalihah on Monday, 10 April 2017 | 0 comments

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم


Assalamualaikum
Beberapa hari yg lepas sy & husband langgan channel BOO kat Astro. Saja langgan sebab mcm menarik ja, semua movie dlm channel tu blh dikatakan seram la. Seram ni ada banyak kategori. So seram+lawak mmg ada termasuk dlm channel tu. So decide utk tgk cerita yg betul2 seram. Every night, jam 10 mmg akan ada cerita yg agak seram.

Baca sinopsis cerita Jengka, based on true story. So semangat lg membuak utk tgk cerita ni. Husband pun siap beli snacks utk kudapan tgk movie. Seram mmg seram. Dah based on true story kan~ mind set mmg xda fake sbb movie ni keep changing to original recording & lakonan semula oleh pelakan tempatan. 

Susah nak yakinkan org utk percaya melainkan benda ni betul2 kita alami. Jin ni memang wujud dan ada disebut dlm Al Quran. Di bumi, ada penghuni lain selain manusia, haiwan dan tumbuhan. Bagi sy, mmg sy percaya sangat jin dan iblis ni. Tambahan lg ada pengalaman berkaitan pasal jin. Dalam cerita ni, banyak kejadian yg berlaku. Jangan buat bising dlm hutan, jgn ckp besar, kena kuatkan iman, kuatkan semangat. Sebab benda ni mmg akan senang lekat dgn org yg lemah semangat. 

Sinopsis Filem Jengka
Filem seram Jengka mengisahkan tentang Nina yang keguguran semasa melarikan diri di ladang kelapa sawit. Namun sesuatu terjadi apabila bayinya dikatakan masih hidup dan dilarikan oleh penunggu. Orang kampung berusaha membantu mencari Nina dan anaknya, namun perkara seram terjadi sepanjang pencarian mereka.










FUTURE
PAST