The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world.


Me as a housewife, a business women & a mother
Write by Mrs NorSalihah on Friday, 17 March 2017 | 0 comments


Assalamualaikum


Hampir 2 tahun menyepi. Baru skrg rasa mcm nak active semula ber-blog ni. Semestinya hidup skrg lebih sibuk dr sebelum kawen & ada anak ni. So yes, Im officially a mother. She's Sitti NurRaudhatul Jannah. Alhamdulillah, Jannah dah berumur setahun 1 bulan.
Byk dah yg jd semenjak ada baby ni, gembira, sedih, sakit dan sihat. Oleh sbb sy dok rmh ja, sy ada byk masa terluang. So sy amik kesempatan utk bisnes. 3 bisnes sekali. Haha. Tempahan kuih, bisnes burger dan tempahan kait mengait ni.



Sy lebih prefer crochet/krusye (kait jarum 1) berbanding knitting (kait 2 jarum). Mula belajar crochet pd tahun 2015, masa tu tgh pregnant. Mood mak-mak kononnya nak buat baju kait utk baby, x sangka skrgdah blh jd hobi & blh buat income dgn crochet ni. Sy belajar dr youtube ja. Term crochet semua sy faham dlm term US. Klu term yg d guna oleh org kita mmg sy agak kekok. Noobnya sy masa pertama kali belajar crochet sehinggakan x tahu pilih saiz jarum yg sepadan dgn benang  So sy belajar dr kesilapan, godek la kat google asas crochet. Byk crita yg sy akan kongsikan nnt. Mungkin ada jgak tuto crochet sy akan selitkan jga. Haha

InshaAllah, sy akan update blog setiap hari. 1 post sehari pun kira ok dah.



FUTURE
PAST