The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world.


Admitted to the hospital
Write by Mrs NorSalihah on Thursday, 2 July 2015 | 0 comments

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم
 

Assalamualaikum wbt
Agak lama jgak sy mendiamkan diri. GA yg lepas pun baru dpt tgk, congrats to the winners. Rutin setiap hari mcm biasa, rehat sahaja. Ramadhan kali ni sy tidak dpt berpuasa, agak sedih sikit. Tetapi dalam situasi sy, tidak digalakkan berpuasa. Allah SWT Maha Memahami.

Oleh disebabkan trimester pertama kena pada bulan Ramadhan, sy mmg tak dapat berpuasa atas faktor kesihatan diri dan bayi dlm kandungan. Setiap hari sy kena makan ubat (Obimin). Sebelum kahwin rasa phobia sangat nak makan ubat, kadang sanggup tahan sakit. Bila dh nak bergelar seorang ibu, rasa tu dh hilang. Mungkin disebabkan rasa sayang kepada anak ni.

Sy mendirikan rumah tangga pada Disember tahun lepas dan ini adalah kandungan pertama saya. First time mom la katakan~ Tak da pngalaman langsung. Semua makan sy bantai saja, kecuali yg tajam2 ni. Morning sickness smakin teruk, sampai nak minum air pun x boleh. Apa yg sy makan @ minum mesti keluar semula. Menyebabkan badan dehidrasi ( kurang air ). Hubby plak hampir seminggu tak pergi kerja. Kadang muntah darah bercampur air, memang sakit.


 

Alhamdulillah, sy bersyukur sangat sekarang dah okay. No matter what, sy tetap kena minum air putih dan makan makanan yg berkhasiat. Kurang makanan yg masam. 








FUTURE
PAST