The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world.


Saya akan menjadi seorang isteri !!!
Write by Mrs NorSalihah on Thursday, 18 September 2014 | 0 comments

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم



Assalamalaikum wbt.
Okay, sy sebenarnya excited tak tahu nak mula dari mana. Hehe. Pada 3 Ogos yg lepas majlis pertunangan sy dgn bakal suami telah berlangsung, discuss punya discuss tarikh nikah & sanding dh ditetapkan pada 14 Syawal 1436h ( 31 Julai 2015 ) iaitu pada hari Jumaat. Agak lama kan tempoh pertunangan kami? Yup memang lama. Then semua family ckp "knpa lama sngat tempoh tu? bkan nk kata apa, tp byk yg blh jadi dlm tempoh tu". Entah kenapa sy ignore nasihat family. Bagi sy klu ada jodoh, ada la. Klu x ada, redha saja. Saya dengan bakal suami memang jauh, dia kerja di KK dan sy pula di Sandakan. So bgi sy x da masalah. 

One day, sepupu sy dtg. Dgn tiba2 dia tanya, "kau tak takut ka dia kat KK tu ada hmmm. Girl lain maybe". Hati perempuan mmg mcm ni la kan, hehe. Saya pun ada terfikir juga, tp sy ketepikan pemikiran negatif tu. Tak tau knp. Mmg betul lah, tempoh pertunangan yg lama ni byk yg blh jd. Yala, rasa curiga, mungkin perubahan perasaan, dan banyak lagi. Kadang ada sesetengah memang jujur, dan setia tp hati org ni lain2. Kita tak tahu.

2 hari lepas, rupa-rupanya family sy dan family bakal suami telah merancang untuk mempercepatkan majlis nikah kami iaitu pada Disember 2014. SubhanAllah. Terkejut, tak tahu nak cakap apa msa tu. Rasa bersyukur sangat2. Saya nk jadi isteri org dlm masa 2 bulan ja lg. Allahuakbar! Alhamdulillah. Hehe, apa2 pun, doakan sy k. Nampaknya sy akan mem-busykan diri dlm bbrapa bulan ni. Haha. 


Rabbi yassir wala tu'asir, Rabbi tammim bi khair 









FUTURE
PAST