The hand that rocks the cradle is the hand that rules the world.


Funny Acronyms ( MUST READ )
Write by Mrs NorSalihah on Saturday, 28 September 2013 | 2 comments

بِسْــــــــــــــــــمِ اﷲِالرَّحْمَنِ اارَّحِيم

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh *panjang nau*
Okay ! Seperti tajuk entri Ateen kali ni akronim yg lawak ( MESTI BACA ) *x paksa pun* haha
Tak tahu apa tu akronim ? Ok, Ateen terangkan sikit.

Akronim

Akronim adalah bentuk perkataan yang dipendekkan yang terdiri daripada atas satu huruf atau lebih. 
Sebagai contoh:
DPR - Dewan Perwakilan Rakyat
RM - Ringgi Malaysia
UMS - Universiti Malaysia Sabah
KPTM - Kolej PoliTech Mara

_________________________________________________________________________________

Kembali kepada tajuk entri, sy ternampak entri di 1 blog ni. Lawak tgk akronim yg dia bagi, but some of them are make sense ^^ sy kongsi akronim dr blog tu ya.

1. MOTOR = Most Of Them Only for Racing
2. SINGLE = Stress Is Now Gone, Life's Easier
3. GLEE = God Loves Everyone Equally
4. DIET = Do I Eat Today?
5. PLAYBOY = Perfect Liar And Young Bastard On You
6. FATHER = Faithful And Trustworthy, Honoring Every Responsibilities
7. RUMORS = Rumors are Usually Made Up Of Ridiculous Shit
8. A.S.A.P = As Slow As Possible
9. UGLY = U Gotta Love Yourself
10. ABC = Always Be Careful
11. FAMILY = Father And Mother, I Love You
12. CATS = Cuddle And Touching Softly
13. UMBRELLA = Umbrella Must Bring, Raining Everyday Like Lake Already
14. HIM= He Is Mine!
15. INSOMNIA = I Never Sleep On Most Nights, I'm Awake

Banyak sangat akronim kat blog tu, xdpt nak bg semua. Hehe, klu korg nak tengok lagi banyak, boleh lah berkunjung kat blog tu. Click link kat bawah ni ^^

Millions Silly Words.

Good luck ! Sayonara ^^




FUTURE
PAST